Saturday, January 9, 2016

Minden férfi és nő egy csillag - avagy a tükör hamis törvénye

Egyre inkább terjed két alapvetően hibás ezoterikus tanítás:
1. A világ azt tükrözi vissza, ami bennünk van. Mindenki tükör, mindenkitől azt kapjuk vissza, amit adunk, és mindenkiben azt a rosszat vagy jót látjuk meg, ami bennünk is ott van.

2. Legyél alázatos, ártalmatlan, emberséges, adakozó, és akkor csak jó dolgok érnek. Ha mégis érnek rossz dolgok, akkor még mindig túl nagy az egód.

Micsoda szélhámosságok! Látszólag csak érintőlegesen kapcsolódnak, a közös mégis ugyanaz bennük:

Te vagy a hibás, ha bármi rossz történik veled, mindenki más ártatlan - hiszen rossz dolgok csak az önzésed, egód miatt érnek és egyébként is mindenki csak visszatükrözi azt, ami benned van/belőled származik.

Ideje leszámolni mindkét romboló, pusztító, negatív programmal, hitrendszerrel, vagy nevezd, ahogy akarod.





Minden férfi és nő egy csillag


Minden férfi és nő a saját útját járó, önálló, egyedi személy, akiknek megvan a maguk célja, oka, pályája. Ahogy milliárdnyi csillag születik, fénylik és huny ki végül, úgy van ez az emberekkel is. A külső sötétséget lehet, hogy nem oszlatják szét, de fényük mégis látható akár évezredek, milliók távlatából is.

Amiképpen kisugározzuk magunkból azt, ami bennünk van, ugyanígy tesz mindenki más is! Mindannyian tükrök vagyunk és fényforrások - éppen annyira kapjuk vissza azt, amit mi adunk, amint megkapjuk azt is, amit mások maguktól adnak.

Valaki negatívan viszonyul hozzád, pedig te elfogadó és pozitív vagy? Akkor a hiba nem benned van. Ő maga, saját jogán, saját csillag-jogán negatív. Az elfogadó és pozitív hozzáállással viszont változtathatunk rajta - azzal, hogy megmutatjuk, csillagként, napként sugározzuk felé az elfogadást.

De a változást ekkor is ő, mint szuverén egyén fogja meglépni.

Egyszerre vagyunk tükör és nap, fényforrás és fénytükröző.



Nézzük meg máshonnan: ha csak tükrök volnánk, akkor valójában csak visszatükrözni tudnánk mások dolgait. Viszont akkor az a visszatükrözés honnan eredne - ha egyszer mindenki más is tükör?

Aki a Tükör hamis törvényét vallja, azt vallja, hogy mindenki, így ő maga is csupán egy bábu, egy figura a sakktáblán, ahogy mindenki más is.

"Rossz" hírünk van: mindenki felelős a saját tetteiért. Nem égi és infernális hatalmak mozgatta sakkbábuk vagyunk.
Csillagok vagyunk, a saját pályánkon, saját tempónkban haladva. Hatunk egymásra, de nem mi adjuk másnak a fényüket, ahogy mások nélkül is tudunk világítani.

Szabaduljatok meg a hamis hitrendszerektől, és vállaljátok a felelősséget a saját életetekért!


6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Mindenki felelős saját tetteiért- írod. Igen, de ez igaz abban a tekintetben is, hogy felelps a gondolataiért is! Mivel a gondolat, a világról alkotott kép az ember fejében születik. És igen, aki valamiért negatív vagy pesszimista közérzetet varázsol magának, az ebből még többet fog megtapasztalni, tehát igenis találkozik még több lehúzó történéssel, emberrel az életében. Most ezt tükörnek nevezzük vagy sem, teljesen lényegtelen. A beállítottságodnak megfelelő tapasztalatból kapsz többet és többet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Így van. Mivel magának teremti meg, ezért nem a többi ember lesz a tükör - hanem az a saját fejében fog létezni

      Delete
  3. http://happy-people.hu/index.php/2016/07/01/dalai-lama-tukor-4-torvenye/#

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez éppenséggel egy hazugság. A Dalai Láma ilyet sosem mondott. Ellenben van egy tizennyolc pontos listája.

      A Tükör modern felszínes zugpszichológiai leírása nem válik attól igazzá, hogy egy tekintélyt hazudnak mögé.

      http://www.themirrorpost.com/2015/05/18-rules-of-living-by-dalai-lama.html

      Delete